Нас червеното знаме роди ни

3b77e8d82ff2992778d00ca56d22c24f-KYO 2443 compress91 1

Ще кажа няколко очевидни за мен истини, понеже съм обезпокоен. Сигурен съм, че изразявам притесненията на голяма част от хората на площада и на още по-голям процент от онези, които по една или друга причина не са там. Тревожат ме опитите за размиване на протеста, за разпарчетосване на посоката и целите му, усещането за хаос във вътрешната му, невидима отвън „обмяна на веществата”.

Две думи за мафията. Протестът е срещу мафията, нали така? Тя пък откъде се взе? Да цитирам:

 

 

Нас червеното знаме роди ни,

нас не ще ни уплаши смъртта –

ние сме на всеки километър

и така – до края на света.

 

Ето това трябва да е (и де факто е) химнът на българската мафия независимо от „възраст, класа, пол, занятье” (и партийна принадлежност) на конкретния мафиот.

Да ме прости дядо Вазов, че го цитирам в такъв омерзителен контекст.

Сега вече да изредя само някои фрагменти от „антимафиотската” картина, която виждам с очите си. Картината извън прекрасните млади хора и всички останали честни люде.

1. Разбира се, на първо място, виждам един юмрук – на президента. Него кой го издигна за президент? Той чии интереси защитава с този високо опънат юмрук? На протестиращите срещу мафията или на силите зад Решетников и Нинова? Силите зад Решетников и Нинова от мафията ли са или не?

2. Виждам някакво „отровно трио”, което е провъзгласено от медиите като „организатор” на протестите, две трети от което трио са подкрепящи Мая Манолова и застъпници на Мая Манолова. Коя е въпросната? А, да, „сестра Галева” и издигащата Пеевски за шеф на ДАНС. Червената фурия! Тя от мафията ли е, щом е фурия Галева и Пеевска? Не е, тя е борец срещу мафията, казва тя, Манолова.

3. Виждам изключвача на тока в метрото (що за идиотизъм!) Еленко Божков, напоследък на хранилка в ДКВР, а по-рано член на ръководството на СДС „Либерали”, близък съратник на Светлана Шаренкова – тя пък общински съветник на София от СДС „Либерали”, а иначе русофилка, КГБфилка и БСПфилка, любима жена на Митьо Гестапото. Еленко Божков борец срещу мафията ли е?

4. Виждам изключвача на тока в метрото (що за идиотизъм!) Минчо Спасов, бивш царист, член на Инициативния комитет на Манолова по време на местните избори през 2019 г. Минчо Спасов борец срещу мафията ли е?

5. Виждам бившия вицепремиер Александър Томов, той също не е мафиот, а антимафиот.

6. Виждам Татяна Дончева, милата тя Ванкова-1 и Ванкова-2, а може би и 3-4.

И още мнозина „честни сини очи” виждам. „Антимафиотски” очи.

Да.

Само в скоби. Аз съм последният човек, който ще упрекне някого, че участва в протести. Само, моля, да не ми се отъждествява с протеста, понеже никак не е тъждествен. Аз съм последният човек, който не вярва искрено, че хората се променят. Само, моля, да имаше поне едно реално, а не демагогско доказателство за тази промяна. Край на скобата.

Убеден съм, че 2-3 седмици стихийни, импровизирани протести е предостатъчно време, за да се превърнат в нестихийни и организирани. За това е необходимо да се каже ясно, категорично и стократно как ще се процедира след евентуалните оставки и кои сили и с каква програма ще се кандидатират пред обществото да осъществят народната воля на протестите.

И съгласете се – тези сили не би могло да са родени из недрата на мафията. Това е условие, без което не може.

Ще се опитам да формулиран в писмен вид първостепенната задача пред протестите ни. А тя е да разширим обхвата на исканите оставки. Крайно време е да поумнеем. Щом сме срещу мафията, да бъдем срещу цялата гадина, а не само срещу най-видимите ѝ пипала. Няма да се аргументирам. Който поне малко познава структурата на държавното управление у нас, разбира кое как е.

1. Оставка на Румен Радев. Писах наскоро и пак пиша – има ли поне едно основание да не му се иска оставката? Естествено, че той няма да я подаде, ще се обиди, ще размахва юмруци. Но до края на мандата си нека да живее с мисълта, че за огромна част от българите е длъжностно лице в оставка. Това е принципен въпрос, неговата оставка, това е част от визията за бъдеща безмафиотска България.

2. Председателката на Народното събрание, оная дама от Кърджали. Освен позора, който носи на парламентарната ни република, поне да се скрие долу в тълпата тулупи, че всеки ден да не подсеща хората за себе си. Деца има все пак, съпруг има.

3. Борис Велчев – председател на Конституционния съд. Откъде накъде този мъж заема тази длъжност? Това е магистратът, който 7 години бе главен прокурор и съм сигурен, че мафията си спомня за мандата му само с добро.

4. Сотир Цацаров. Освен всичко по т.3 има ли поне едно основание той да е шеф на онова нещо с многото букви, което му дава огромни пълномощия за репресии?

5. Целият Висш съдебен съвет, гласувал за избора на Иван Гешев. Тяхната съдебна практика ще остане записана в най-позорните страници на новата ни история.

6. Двамата съпредседатели на управляваща коалиция, т.н. патриоти от Черноморието и Македония. Те да не би да са по-малко отговорни за хала на България от вожда на коалицията?

На първо място ето тези горе най-висши държавни и партийни мъже (и дами). Това са хора на най-ключовите длъжности в България. Те трябва да се събуждат всяка сутрин с мисълта, че милиони българи не ги искат и че най-малкото, но и най-близкото, което им предстои, е оттеглянето от публична държавна и партийна работа.

Но най-вече оставка на Гешев. Най-напред! И най-вече Бойко Борисов с правителството си. В което министър е все още писателят правист Данаил Кирилов. А с тях ще си идат и още стотици.

Няма нито време за размотаване, нито място за отстъпление. Философията „ние да свалим Бойко и Гешев, пък после ще се оправим” е философия на късогледството и сиромахомилството.

Аз помня как свалихме Младенов и не се оправихме, понеже червената мафия оцеля.

Аз помня как свалихме Луканов и не се оправихме, понеже червената мафия оцеля.

Аз помня как свалихме Виденов и не се оправихме, понеже червената мафия оцеля.

Аз помня как свалихме Борисов и не се оправихме, понеже шарената мафия оцеля.

Аз помня как свалихме Орешарски и не се оправихме, понеже шарената мафия оцеля.

Никой няма нужда от такива спомени. Никой не бива да настъпва десет пъти една и съща мотика. Много бих искал младите да не повторят (за кой ли път) нашите късогледи и сиромахомилски грешки и провали.

Нека Бог им помага да похлопат на правилната врата. Тя ще се отвори, не другите, зазиданите от мафията.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com