892 думи за духовния разврат

 

Написах този текст вчера и бързам да го публикувам. Целта ми е да се появи преди „развръзката”, преди височайшата „летучка” в генералния щаб на гражданите за европейското ни развитие, където командващият Борисов ще реши съдбата на ЗКПЧ-то Цветанов. Понеже каквато и да е съдбата му, той ще си остане овластен лакей. Както и командващият. И понеже единственото чувство, което изпитвам около тази апартаментна сапунка, е омерзението.

И тъй, това ли ни е дертът с Ц.Ц. – къде ще живее? И с какъв асансьор ще стига до луксозната си бърлога? Ужасно обезсърчително е повсеместното неразбиране или нежелание за разбиране на основния ни общобългарски проблем с приятелската милиционерска двойка Борисов – Цветанов, а той е: сеенето на чудовищен духовен разврат и в българската политика, и в още по-прискърбен мащаб – в националната публичност.

Две думи за корените (при Ц.Ц. ) на разврата. Корените смучат от родовата простотия и беднотия. За разлика от милионите читави, достойни и порядъчни хора, произлезли от беднотията, на други им се отразява пагубно. Генчо Цветанов, таткото, шофьор и съответно лакей на началника на Държавна сигурност Григор Шопов, е дал тон за песента. И не искам да мисля нито за миг как е възпитавано и на какво се е нагледало от най-ранна възраст детето Цецко, превърнало се в монстър. Монстър с „вишо” по физкултура, при това вече и офицер.

Сега малко по-подробно за духовния разврат – материалния го оставям настрана. Дори човек с бедно въображение лесно би могъл да си представи какви хора е подбрал и подбира „човекът-оркестър” за кадри на ГЕРБ от среден, по-едър и най-крупен калибър. По какви Ц.Ц.-ови критерии. Заради какви човешки качества се спира на X, а не на Y или Z. Какви схеми ръководят обвързаността на Х с Ц.Ц. Как Х се отблагодарява на Ц.Ц. за „доверието” в човешките му на Х подходящи според Ц.Ц. качества, а именно: чудовищен гьонсуратлък, архиподлост, непробиваема простотия, незадоволима алчност, пълна некадърност, безусловно подчинение, отвратно лакейство, стигащо до ибрикчийство, готовност да продадеш и най-милото си заради сменящите се по пет пъти на ден прищевки на командващия Борисов, сиреч на „капо ди тути идиоти”… И много още качества откъм тъмната страна на хомо сапиенс.

Всички тези хора властват в България (разбира се, заедно с другарите си от БСП, ДПС и – с извинение – патриотите) на местно и централно ниво, те законодателстват и изпълняват собствените си закони според качествата си, одобрени и те, „кадрите”, и качествата им от Ц.Ц., а де юре и де факто – и от Б.Б.

Това е огромната беда, която съсипва днес родината ни – духовният разврат. За жалост, малцина го разбират. Алтернативата е Нинова с нейната шайка лакоми бандити, гнусни лакеи, простаци и пълни некадърници. Алтернативата на ГЕРБ е другата, червената част от зловещата двойна трансмисия на унищожителната за България грозна машина-човекотрошачка, родена от БКП и наследила БКП. Такива са ни нагласите. Такъв ни е националният избор.

Една необходима вметка: слава на Бога, най-работливата и най-предприемчивата част от народа ни реализира членството ни в Европейския съюз и НАТО по най-добрия за себе си и за България начин. Тъкмо затова и заради тези хора, а не заради некадърните корумпирани лакеи, икономическите ни показатели на национално равнище са добри, има ръст, има тук-там добри и много добри доходи, някакво очевидно раздвижване, някаква проходила вече европейска цивилизация. Това го има безспорно въпреки некадърните корумпирани лакеи. Ала у нас няма (заради некадърните корумпирани лакеи) правораздаване, няма здравеопазване, образование, градоустройство, инфраструктура и т.н. А без тях няма държава в истинския обем на понятието. (Без да говорим за демографските ни проблеми.) Много малка част от нас обаче си обяснява разумно това привидно противоречие между имането и нямането. Затова и мнозина умни люде вярват или им се иска да вярват, че все пак нещата са повече добре, нежели зле. Че все пак „нещата вървят”. Няма сега да дискутирам този казус. Само ще припомня какъв икономически статус е имала Германия преди 1939 година, как и там „нещата са вървели” много добре и как това е надделявало над „онова” в съзнанието на милиони немци. Да, нашето „онова” е съвсем различно, но типът национално мислене (тоест немислене, самозаблуда и самоуспокоение) е сходен. Държавите загиват или търпят страховити крушения от „онова” – без значение дали е нацизъм, духовен разврат или нещо друго от този порядък. И забележете – при прилични или чудесни икономически показатели.

Ето така. А ние се занимаваме къде живее Ц.Ц. и че бил използвал служебното си положение и да си купи по-евтино жилище покрай разни други „използвания”. Просто е: слугата се е нагледал и наслушал още от дете как баща му слугата откарва чичовците болшевики по просторните им апартаменти и резиденции и оттогава е замечтал за същия лукс и същия разкош. Такава е психиката на лакеите, станали новобогаташи. Но това не е проблемът ни. Проблемът ни е, че лакеите си построиха по свой вкус своя лакейско-престъпна България, в която ние сме принудени да живеем. И още: принудени сме и да им изкарваме парите, да им произвеждаме благата, с които те деребействат.

Дано греша, но ми се струва, че почти цялото население на България – умишлено не пиша народ – сякаш се е примирило с това статукво. И се надява на чудо нещо да се промени към добро, в което чудо обаче категорично отказва и да участва, и да го подкрепи. Да, почти цялото ни население.

Е, да продължим да се надяваме, „че ще стане вълк овцата”, както казваше мъдрецът Христо Ботев. При всички положения надеждите ни няма да траят повече от целия ни живот. Личен и национален.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com