Надежда Савченко и уродливата нашенска проститутка

 

Уродливата нашенска проститутка има различни имена, известна е и с популярни псевдоними, но нека обобщено я наречем „Български медии”.

На темата. Седмицата мина под знака на две събития: атентатите в Брюксел, извършени от диваци ислямисти; и финала на съдебния позор в Русия, сътворен от диваци путинисти, завършил с 22-годишна присъда за Надежда Савченко.

За ислямския тероризъм и „начина му на употреба” от родната проститутка няма да говоря. Ще кажа само няколко думи как родната проститутка отрази присъдата над Надежда Савченко.

Дори и да си много невеж, да не кажа тъп – тъп чисто човешки, тъп цивилизационно, политически, социално и журналистически, пак няма как да не забележиш, че такъв съдебен процес не се е провеждал много и много години – дори в „меката” на правото и справедливостта Русия. Не съм запознат дали изобщо някога в човешката история някой е съдил военен заради това, че се бие за защита на родината си на собствена територия. Целият процес срещу Надежда Савченко е някакво чудо, отделно колко е чудовищен и като замисъл, и като изпълнение. Изключителна възможност е този процес – стига да си порядъчен човек, да се опиташ да поупражняваш перото си в защита на истината или поне да цитираш онези, които са го сторили, понеже ти не можеш.

Не. На нашата проститутка не ѝ е разрешено да е правдива, нито пък да е съпричастна с истината. Тя дори е забравила какво означават тези понятия, ако изобщо някога е знаела.

И така, ето какво направих. (Велико изобретение е „Гугъл”! Жестоко изобретение е „Гугъл”!) За да е по-простичко, написах в търсачката „Осъдиха Савченко”. Изобщо не предполагах, че съм уцелил заглавията на куп сайтове, вестници и т.н., само че с добавката „на 22 години”.

Хайде да почетем заедно съвсем малко (със съкращенията ми, разбира се). Повтарям, всичко е под рубриката „Осъдиха Савченко на 22 години”. Поправих най-досадните правописни и печатни грешки.

 

Тя беше призната за виновна за убийството на журналистите Игор Корнелюк и Антон Волошин, както и за опит за убийство на цивилни и незаконно преминаване на границата с РФ.

Съдът стигна до заключението, че събраните от руското следствие доказателства са обективни, достоверни и изцяло опровергават версията, че обвиняемата е невинна и няма основания да не се вярва на показанията на свидетелите на обвинението по делото.

Началото на наказанието ще се изчислява от датата на задържането – 30 юни 2014 г., тоест Савченко ще лежи в затвора 20 години и 3 месеца. Самата тя по-рано заяви, че не признава вината си, но няма и да обжалва. Присъдата ще влезе в сила след 10 дни, ако не бъде обжалвана.

……

По време на делото бе доказано, че командирът на батальона „Айдар” Сергей Мелничук е прекият организатор на убийството на журналистите Игор Корнелюк и Антон Волошин. Обвинението срещу самата Савченко бе, че тя се е занимавала с „координацията на артилерията и насочването на огъня, реализирайки умисъл за убийството на мирни граждани, като е предавала и координатите на тяхното местонахождение на въоръжените сили на „Айдар”.

……

Според прокуратурата на 17 юни Савченко е произвела артилерийски огън по лугански бунтовници в района на Металист, където са се намирали и мирни граждани, в това число трима журналисти. Двама от тях – Игор Корнелюк и Антон Волошин, са загинали при обстрела.

„Мотивът за престъпленията, извършени от обвиняемата, е свързан с омраза и враждебност към жителите на Луганск и към рускоговорящите хора като цяло“, обяви Донецкият градски съд в Ростовска област.

В съдебната зала украинският пилот спореше с охраната, смееше се на част от формулировките при изчитането на присъдата, запя украинската народна песен „О съдии, съдии, за какво ме съдите”. Заради песента на Савченко се наложи съдията да прекъсне за кратко изчитането на присъдата.

Моля, обърнахте ли внимание на украинската народна песен? Покъртително! Това е „демократичен”, „либерален”, едва ли не антипутински сайт. По-долу е по-добре, макар че и в двата сайта „О, съдии” е без първата запетайка и без въпросителна отзад.

……

Савченко заяви по-рано, че не признава присъдата, но няма да я обжалва. Украинският пилот прекъсна четенето на присъдата, като запя украинска народна песен, която се пее на сватби – „О, плитки, плитки мои”. Савченко обаче промени думите и изпя: „О съдии, съдии, за какво ме съдите”.

………….

Срокът на неговото задържане под стража ще се изчислява от датата на задържането – 23 юни 2014 г.

Моля, обърнахте ли внимание на „неговото задържане”? Да обясня: понеже сайтът споменава, че Надежда Савченко е пилот, значи „неговото”…

 

Стига толкова. Навсякъде е едно и също, дословно почти. Копи и пейст. За всичко. Всичко е като под индиго. Включително и за единственото, което има значение – невинността на подсъдимата! Никъде, повярвайте ми, няма нито дума, че Надежда Савченко е невинна! Никъде!

Не че не го бях забелязал през седмицата, когато хвърлях по едно око на осакатените „дописки”. И все пак в името на коректността сега написах в „Гугъл” „Савченко е невинна”. Прочетох следното (в няколко „копи-пейст” варианта): „Адвокатите добавиха, че клиентката им е невинна…”; „Съдът не се съобрази с аргументите на защитата, че тя е невинна…”; „Порошенко готов да размени Савченко за двама руснаци... Адвокатите добавиха, че клиентката им е невинна…”

И така нататък. Вицепрезидентът на САЩ казал, че е невинна, Европа казала, трети, пети и десети казали, адвокатите казали, майката и сестрата на Надежда Савченко казали, само уродливата нашенска проститутка дума не обелва тя какво смята по тази „подробност” във всеки съдебен процес – вината.

Едно отклонение от темата за уличницата. В търсачката под „Савченко е невинна” се появява и светъл лъч. И този светъл лъч е президентът ни Росен Плевнелиев. Заявявам го с искрено удоволствие. Моя милост, дето съм изписал една кофа черно мастило за някои особености на публичните действия и бездействия на Росен Плевнелиев, сега ще цитирам с огромно удовлетворение какво пишат за достойната му позиция при посещението му в Украйна: „Росен Плевнелиев е заявил още, цитиран от Цеголко (прессекретаря на президента на Украйна Порошенко Святослав Цеголко – б.м.), че България настоява за незабавно освобождаване на украинския пилот Надежда Савченко – осъдена преди дни в Русия на 22 години затвор за убийството на руски журналисти, както и на други украинци, осъдени в Русия.”

Прекрасно, като изключим, че накрая някой по-внимателен читател е възможно да си помисли, дето Савченко е осъдена за „убийството на руски журналисти, както и на други украинци, осъдени в Русия”. Така или иначе, прекрасно, но коя България настоява? От името на коя България настоява г-н президентът за „незабавно освобождаване” на Савченко? Аз лично не живея в такава България. Живея в друга България, същата, в която обитава и уродливата блудница.

Впрочем ето най-горните два постинга под новината за заявлението на Росен Плевнелиев. Запазвам правописа.

 

Тоя човек е срам за България. Малко преди и самите тия които го сложиха на тоя пост да го изритат иска напълно да ни орезили!

……

…мисля че запада си мисли че сега са джоба им (украинците – б.м.), тоест ще ги изнудват до безкрай както правиха с нас преди приемането ни. Само че те могат да се обърнат към друг, ние нямаше къде да ходим. Най-глупавото е че започнаха да се стрелят, запада си трае, а американците наливат масло в огъня и гледат сеир.Ако някога влязат в ЕС, ще е първата страна влязла с война в него(ако го има дотогава), което противоречи на всякаквите там „ценности”.

 

Приключвам. Да са ни живи здрави шепата порядъчни блогъри, журналисти и политически наблюдатели из тая безрадостна територия, които тук-там по сайтовете измиват лицето на занаятите „журналистика” и „публицистика”. Тяхната будеща уважение битка с горгоноподобната проститутка – колкото и да е неравна, – освен всичко останало постоянно ни напомня, че българският медиен език може да се използва и за нещо различно от публично проституиране.

Впрочем медузоподобната проститутка тази година ще навърши 72 години. Както и всяка друга, и тази е златна възраст за публично проституиране. Споменавам го, понеже скоро ще има юбилей и не е зле да се помисли за „Стара планина”. Пък и току-виж съвпадне с предстоящия трети мандат на Гоце, таман.

А как се отнася към битката многомилионната публика из безрадостната ни територия? Как реагира тя на съдбовния тъкмо за нея двубой между неколцината юнаци и хилядоглавата ламя проститутката?

Без коментар.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com